Најбезбедно и најчисто училиште

На конкурсот за „Најбезбедно и најчисто училиште”, во учебната 2017/2018 година, од страна на Министерството за образование и наука, нашата гимназија беше второнаградена во категоријата…

Read More

Мисија воздух

Видеото е изработено од страна на нашите ученици и истото доби втора награда на конкурсот – Млади репортери на животната средина „Мисија воздух”.

Read More

Доброто секогаш може да биде подобро, квалитетното – поквалитетно

СУГС Гимназија „Панче Арсовски“ обезбедува клима на развој и динамика. Особено се грижи за внатрешната мотивација, како и поттикнување на иновативноста, иницијативноста, креативноста и визионерството. Интензивно…

Read More

Средношколски игри 2020

На средношколските игри 2020 нашите ученици се натпревруваа во следните категории: Пикадо: Мартин Петрушевски III1 – златен медал Квиз по Природни науки: Стефан Стојановски III1…

Read More